Ponad 310 wystawców z różnych stron świata, produkty regionalne i wina, aromatyczna kawa oraz warsztaty kulinarne i szkolenia branżowe. Tak będzie wyglądać kolejna edycja targów hotelarsko-gastronomicznych, na które składają się trzy imprezy: 21. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 12. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 11. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®. Ich kolejna edycja odbędzie się tradycyjnie jesienią – od 13. do 15. listopada w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.

Smak dobrej kawy
Większość z nas nie wyobraża sobie poranka bez świeżo zaparzonej kawy. Jej smakiem rozkoszujemy się w wielu sytuacjach i miejscach. Kawa zawiera ponad 800 związków aromatycznych co daje wiele możliwości jej wykorzystania np. w kompozycjach kawowo-alkoholowych nazywanych Coffee In Good Spirits. Aby przygotować taką kawę nie wystarczy jednak wsypać do filiżanki odpowiednie składniki i zmieszać je z wodą. Wiedzą o tym uczestnicy Salonu Kawy Herbaty. Kolejna szansa, żeby zobaczyć w tej konkurencji najlepszych baristów
z Polski już w listopadzie.

Profesjonalna Kuchnia – Efektywna Gastronomia
„Jak dostosować urządzenia i wyposażenie do wykonywanych zadań, aby zwiększyć efektywność lokali gastronomicznych”, to temat przewodni Targowej Strefy Wiedzy. Specjaliści z wielu dziedzin wraz producentami i dystrybutorami urządzeń gastronomicznych bezpłatnie będą zapoznawać zainteresowanych z najnowszymi technologiami, sprzętem oraz rozwiązaniami stosowanymi
w branży gastronomicznej. Opowiedzą o aktualnych trendach i udzielą praktycznych porad jak uniknąć błędów przy projektowaniu lub modernizacji lokali.

Szkolenia dla branży gastronomicznej
Podczas Targów HORECA Serwis GdzieZjesc.info® oraz AFMedia.pl zapraszają na szkolenie przeznaczone dla restauratorów, managerów oraz kadry zarządzającej lokalami gastronomicznymi, zatytułowane “Aktualna sytuacja rynku gastronomicznego”. W trakcie szkolenia poruszane będą między innymi tematy:
Historia rynku gastronomicznego w Polsce oraz zmian, jakie dokonują się na nim obecnie.
Aktualne trendy na rynku gastronomicznym – moda, znane osobowości, profil klientów.
Problemy z poprawnym prowadzeniem polityki marketingowej restauracji.
Jak zmienia się rola managera i właściciela restauracji w obecnych czasach.
Co to jest CRM?
Moja restauracja najlepszym lokalem w Polsce – co mogę zrobić?

Gwiazdy światowego winiarstwa
Polska jest jednym z najdynamiczniej rozwijających się rynków wina w Europie. Dzięki temu stajemy się ważnym partnerem dla zagranicznych dystrybutorów. Jedynym miejscem spotkań branży w Polsce jest Kraków i Targi Wina ENOEXPO®. Co roku imprezę odwiedzają gwiazdy światowego winiarstwa. W Krakowie gościli już: najsłynniejszy winemaker świata Michel Rolland, Jair Agopian oraz słynna Brytyjka Patricia Atkinson. W tym roku będzie okazja do spotkania
z Profesorem Philippo Pszczółkowskim-Tomaszewskim – kultową postacią chilijskiego winiarstwa.

Źródło: http://www.targi.krakow.pl/pl/strona-glowna/targi/22-miedzynarodowe-targi-wyposazenia-hoteli-i-gastronomii/strona-glowna.html